Om Kidsvolley

Kidsvolley er for alle børn op til 5. klasse. Her er det sjov og leg der er temaet, hvilket går igen i kidsstævnerne der afholdes i en ånd, hvor vi alle hjælper hinanden, lige fra den helt grønne forældrecoach til den gamle landsholdsspiller, der har sit barn med på et hold. 
Spillet er baseret på 5 levels, der fra simple kaste- gribespil udvikler børnene til at kunne spille volleyball, inden de kommer i 6. klasse og skal videre til ungdomsrækkerne. Kidsvolley er sved på panden gennem gennem sjov og leg. 

ALDERSINDDELING

I SVBK spilles kidsvolley til og med 6. klasse, mens elever fra 6.-10. klasse spiller Teenvolley.

RÆKKER (ÆNDRET FRA SÆSON 23/24)

Level 0: Til og med 1. klasse
Level 1: Til og med 3. klasse
Level 2: Til og med 4. klasse
Level 3: Til og med 5. klasse
Level 4: Til og med 6. klasse


Holdsammensætning

Der må være 3-5 spillere på et hold, hvoraf der maksimalt må være 4 spillere på banen. Level 0-4, her spilles der i en fælles række

DISPENSATIONER
Der kan være pædagogiske, sportslige eller praktiske grunde til, at en klub ekstraordinært har behov for at deltage med spillere, der er for gammel til en række. Hvis dette er tilfældet, skal I senest 7 dage før det pågældende stævne fremsende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvor I kort gør rede for, hvorfor I ønsker at benytte den aktuelle spiller. Der gives ikke dispensationer til Sjællandsmesterskaberne.

REGLER
Der spilles efter de gældende Kidsvolleyregler, der kan dog forekomme justeringer.

  • Level 0 & 1, der spilles kun til 5 point og med æggeur, så en kamp varer op til 12 min.
  • Level 2, der spilles kampe i en varighed på 12 min. Der er spilstop når pointtavlen når først til 7, 14, 21 osv point til evt. udskiftninger. (Reglerne er opdaterede fra sæson 23/24)
  • Level 3 & 4, kampene kan starte ved stillingen 7-7 i første og andet sæt og ved stillingen 4-4 i et eventuelt tredje og afgørende sæt.

ETISK KODEKS
Intentionen med Kidsvolley er at børnene skal spille efter det niveau de er på og ikke nødvendigvis efter det klassetrin man er på (eller alder). Er man rykket til næste niveau, skal man ikke spille nedad i niveau, blot fordi man har "den rigtige" alder - eller klassetrin - til det.
F.eks. hvis en spiller går i 5. klasse, kan han/hun spille level 3 åben og level 4. Hvis han/hun er rykket op (permanent) på level 4, skal vedkommende ikke ned og spille level 3 igen.Det samme gælder for 5. eller 6. klasses spillere som er rykket op i Teen og 6-mandsvolley. De er rykket op i niveau og skal ikke ned og spille kidsvolley, blot fordi man har alderen til det.
Der er dog selvfølgelig forståelse for, at der kan være en overgang for visse spillere hvor man prøver at finde ud om man er klar til næste niveau.


Der er udarbejdet et etisk kodeks der skal hjælpe spillere, trænere og forældre så alle får en god dag i hallen:

Udskriv E-mail

 Logo kids programmer trænerklubben  cityvolleyBeachvolleybedstevolleyvolleypedia

Sjællands Volleyball Kreds ~ Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby ~ Tlf. 26 80 23 95 ~ svbk@svbk.dk ~ CVR. 40298215